Antalya Düden Şelalesi



Antalya’da gezilecek yerler listesinde yer alan bir doğal güzellik, Düden Şelalesi‘dir. Antalya şehir merkezine yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta yer alan Düden Şelalesi, Antalya’nın önemli gezi yerlerinden sadece bir tanesidir. Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nden alan Düden Şelalesi, Düdenbaşı denilen yerde yeryüzüne çıkmaktadır.

Şehir merkezinden kiralık araç alarak düden şelalesine kısa sürede ulaşabilir.Oradan diğer turistik bölgeleri ziyaret ederek tatilinize devam edebilirsiniz.

İki kola ayrılan Düden Çayı, Aşağı Düden Şelalesi (Karpuzkaldıran Şelalesi) ve Yukarı Düden Şelalesi (İskender Şelalesi) olarak iki şelale haline gelmekte ve Akdeniz’e dökülmektedir.

Aşağı Düden Şelalesi olarak bilinen yer, Antalya şehir merkezine 8 kilometre uzaktaki Lara’ya yakın bir bölgededir. Yaklaşık 40 metrelik falezlerden denize dökülen Aşağı Düden’de Gençlik Parkı ve Karpuzkaldıran Askeri Tesisleri bulunmaktadır.   Yukarı Düden Şelalesi ise Varsak’a yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. İskender Şelalesi olarak bilinen Yukarı Düden Şelalesi’nin bir hikayesi vardır. M.Ö. 334-333 yıllarında Pamphylia’yı fetheden Büyük İskender’in bu bölgeden geçtiği ve atlarını sulattığı söylenmektedir. Şelalenin bulunduğu bu alan, 1970-72 yılları arasında Devlet Su İşleri tarafından piknik yeri olarak düzenlenmiştir.